Hlavní obsah

Cizinci v Otrokovicích napadli policistu, vzali mu zbraň

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva cizinci napadli v noci na neděli v Otrokovicích na Zlínsku policistu. Muž v té chvíli nebyl ve službě. Vzali mu jeho soukromou zbraň. Policisté útočníky zadrželi. Podle nich mají na svědomí i loupežné přepadení banky. Právo o tom informovala krajská policejní mluvčí ve Zlíně Jana Macalíková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K napadení podle ní došlo v otrokovickém baru Space bar a všichni účastníci konfliktu byli v té době pod vlivem alkoholu. „Došlo tam k incidentu mezi policistou z obvodního oddělení v Otrokovicích, který měl v té chvíli volno, a dvěma cizinci. Vzali mu jeho soukromou zbraň a mobilní telefon,“ uvedla mluvčí.

Muži byli zadrženi. „Zjistili jsme navíc, že jsou podezřelí i z loupežného přepadení banky. Bližší informace k případu zatím nemáme, čekáme, až jeho aktéři vystřízlivějí,“ poznamenala Macalíková.

Policisté zatím neví, zda cizinci policistovou zbraní někoho ohrožovali. Ten při incidentu nebyl zraněn. „Jeho jednáním se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů," dodala policejní mluvčí.

Mluvčí GIBS Radka Sandorová  Právu v neděli potvrdila, že se již inspekce případem zabývá. „Případ jsme si převzali a nyní probíhá šetření. Prověřujeme jeho okolnosti,“ uvedla Sandorová.

Reklama

Výběr článků

Načítám