Hlavní obsah

Motocyklista těžce zranil tři cyklisty na Písecku

– Milevsko

Třicetiletý motocyklista v sobotu srazil poblíž Milevska dvě cyklistky ve věku 30 a 61 let. Ženy s těžkými zraněními skončily v českobudějovické nemocnici, stejně jako motocyklista, řekla mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. Během odpoledne se v Jihočeském kraji stalo ještě několik nehod, při kterých figurovali motocyklisté.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem 14:00 mezi Milevskem a obcí Veselíčko. "Motocyklista najel do cyklistek, které v tu chvíli vedly kola a přecházely silnici," uvedla Kafková. Mladší ze zraněných žen utrpěla těžké mnohačetné zlomeniny včetně poranění hlavy. Vrtulník ji převezl na traumacentrum nemocnice v Českých Budějovicích. Starší žena má poraněnou nohu, motocyklista je zraněn na ruce.

Policisté odklonili dopravu na objízdnou trasu přes Branice. Příčina a okolnosti nehody se vyšetřují.

Další nehody, při nichž se střetli motocyklisté a automobily, se odpoledne staly v Českých Budějovicích v Okružní ulici a v Plané u Stecherova mlýna na Českobudějovicku.

Dopravní policisté z Českého Krumlova řeší střety motorových vozidel a motocyklistů na silnici vedoucí z Českého Krumlova na Lipno u Rožmberku nad Vltavou poblíž kempu U Tří veverek a v Loučovicích, kde motocyklista narazil do karavanu. "Nehoda si vyžádala jedno vážné zranění, na místě zasahoval vrtulník," uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám