Hlavní obsah

Muži se podařilo zaplatit v kempu padělky, které si vytiskl sám

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Dvě falešné pětistovky a jednu stokorunu, které si sám vyrobil, se podařilo dát do oběhu 29letému muži z Prostějova. Padělky platil v kempu v Plumlově. Přišlo se na ně při přepočítávání tržby.

Foto: Policie ČR

Padělaná pětisetkoruna

Článek

„Muž v místě svého trvalého bydliště vyhotovil na multifunkčním zařízení nejméně dvě padělané bankovky v nominální hodnotě 500 Kč a jednu stokorunu. Použil je v posledním červnovém týdnu k uhrazení vstupného na hudební produkci a další zboží v kempu v Plumlově,“ řekl Právu v pátek policejní mluvčí Josef Bednařík.

Na základě poznatků prostějovských kriminalistů byl podle něj pachatel zjištěn. „V jeho bydlišti byly zajištěny další barevné tisky bankovek stejných sériových čísel, jako u těch, které byly nalezeny při přepočítávání tržby v kempu,“ dodal Bednařík.

Foto: Policie ČR

Padělaná stokoruna

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu padělání a pozměnění peněz. Hrozí mu až osm let vězení. Stíhán je na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám