Hlavní obsah

Policie odložila případ podnikatele nalezeného v kufru ve vodní nádrži

Právo, Miloslav Hradil

Kriminalisté odložili případ podnikatele z Olomoucka, který byl loni nalezen v kufru ve vodní nádrži u Troubek na Přerovsku. Novinářům to v pátek řekl šéf krajské kriminální služby Tomáš Adamec.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Případ jsme odložili kvůli neznámému pachateli. S ohledem na to, že jeden z našich hlavních podezřelých je již mrtev a nemůže nám na naše otázky odpovědět, nemohli jsme učinit závěr, že trestný čin spáchala konkrétní osoba,“ uvedl kriminalista.

Muž nalezený v kufru zemřel násilnou smrtí a případ policisté vyšetřovali jako vraždu. Jednalo se o podnikatele, který byl pohřešovaný osm let. Jeho tělo bylo nalezeno loni v srpnu a analýza DNA následně potvrdila, že jde skutečně o pohřešovaného. Muž byl nezvěstný od 13. října 2004, když dva dny před vyhlášením pátrání po něm odešel z domova a od té doby o něm neměla rodina žádné zprávy.

Hlavní podezřelý spáchal sebevraždu

Kriminalisté podle informací Práva podezírali z jeho vraždy jeho třiatřicetiletého známého, který zmizel na podzim 2004. Nakonec se ukázalo, že spáchal sebevraždu.

Policejní potápěči objevili jeho tělo na konci května 2005 v zatopené pískovně v Nákle na Olomoucku. Muž zemřel na střelné zranění. Tělo bylo zatížené řetězem a činkami.

Policisté se původně domnívali, že byl zavražděn, ale nakonec došli k závěru, že se zastřelil sám. Soudní lékaři totiž dospěli k závěru, že smrtící kulka vnikla do hlavy přesně v úhlu, který je obvyklý, když smrtící zbraň drží v ruce sám zastřelený. Činky ho poté stáhly ke dnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám