Hlavní obsah

Tři lidé zemřeli při tragické srážce dvou aut u Žamberka

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žamberk
Aktualizováno

V pátek hodinu po poledni se u Žamberka na Orlickoústecku střetla dvě osobní auta, nehoda byla mimořádně tragická. Podle informací záchranné služby bylo ve vozidle dohromady pět lidí, tři na místě zemřeli.

Foto: HZS Pardubického kraje

Při nehodě zemřeli tři lidé.

Článek

"Při nehodě byly smrtelně zraněny tři osoby," informovala mluvčí hasičů z Pardubic Vendula Horáková.

Dva lidé zahynuli na místě, třetí účastník nehody zemřel po příjezdu záchranářů.

„Na místo byl přivolán i vrtulník Letecké záchranné služby, který transportoval do nemocnice jednu těžce zraněnou osobu. Dále bylo zraněno dítě, které si do péče převzala zdravotnická záchranná služba,“ doplnila.

Foto: HZS Pardubického kraje

Nehoda na křižovatce u Šedivce

Nehoda se stala na křižovatce směrem na Šedivec po 13:00. Auto značky Renault jelo po hlavní silnici, auto značky Pegueot vyjíždělo z vedlejší komunikace.

Ve voze Peugeot zahynul muž a dvě ženy. „Pomoc záchranářů a následný transport do nemocnice si vyžádala i zranění dvoučlenné posádky vozu Renault,“ sdělila Kaizarová. Jedna žena s dvouletou holčičkou skončila v nemocnici.

„Příslušníci, kteří zasahovali na místě nehody, poskytli psychologickou pomoc dítěti pomocí plyšového dráčka Záchranáčka. Plyšová hračka, kterou si dítě může k sobě přimknout, působí jako zklidňující element v této tragické a psychicky zátěžové situaci,“ uvedla mluvčí hasičů Horáková.

Komunikace spojující východ Čech se severem  Moravy a Slezskem byla ještě v pátek večer částečně průjezdná po jednom jízdním pruhu.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám