Hlavní obsah

Patnáctiletý mladík vyhrožoval v Sokolově se sekerou v ruce

– Karlovy Vary
Právo, vor

Se sekerou v ruce vyhrožoval v neděli necelou hodinu po půlnoci v Divadelní ulici v Sokolově teprve patnáctiletý chlapec s dalšími dvěma kamarády o pět let staršímu mladíkovi, aby mu vydal telefon. Nakonec jej napadl kopy a údery, po kterých nasedl se svými kumpány do vozidla a z místa odjel. Policie o případu informovala v pátek odpoledne.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Komisař kriminální policie v Sokolově zahájil úkony trestního řízení proti patnáctiletému muži ve věci podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ uvedl v pátek odpoledne mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta.

Neplnoletému pachateli hrozí podle něj za tento trestný čin v případě prokázání viny až pět let vězení.

„Patnáctiletý mladík měl se dvěma kamarády přistoupit k sedmnáctiletému a dvacetiletému muži, po starším pak začal požadovat pod pohrůžkami vydání telefonu. Aby svoji hrozbu zdůraznil, měl napřahovat směrem k mužům sekeru, kterou držel v ruce. Než stačilo dojít k vydání telefonu, měl pak muže fyzicky napadnout a to několika údery a kopy, po kterých nasedl s kamarády do vozidla a z místa odjel,“ popsal Valenta.

Ještě týž den se podařilo polici pachatele vypátrat a následně zadržet. „Komisař kriminální policie podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby,“ dodal mluvčí, podle kterého soudce po provedených úkonech zadrženého mladistvého propustil, takže bude stíhán na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám