Hlavní obsah

Matka z Vlasatic už během těhotenství počítala s tím, že děti zabije

• Aktualizováno
Právo, Miroslav Homola

Žena z Vlasatic na Brněnsku se přiznala k usmrcení tří novorozenců, kteří se ve čtvrtek našli ve sklepě domu, kde rodina žila. Policie ji obvinila z vraždy, hrozí jí doživotí. Podle ředitele jihomoravské policie Leoše Tržila jednatřicetiletá matka už během těhotenství zřejmě počítala s tím, že děti zabije.

Policejní ředitel Leoš Tržil popisuje případ z VlasaticVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Případ oznámil pozorný zdravotnický personál. Zatímco při prvním těhotenství zhruba před rokem dokázala svůj stav žena utajit před svým okolím dokonale, při druhém otěhotnění navštívila lékaře.

„Její těhotenství probíhalo normálně, a proto bylo lékaři podezřelé, že se již po termínu porodu v ordinaci neukázala. S jejím tvrzením, že dítě po porodu zemřelo v brněnské nemocnici, se dotyčný zdravotník nesmířil i vzhledem k tomu, že považoval průběh těhotenství za zcela normální, a proto se se svým podezřením obrátil na policii,“ uvedl Tržil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Žena z Vlasatic na Brněnsku zabila své tři novorozené děti.

Pak během čtvrtečního vyšetřování na místě činu vyšlo najevo, že žena zabila celkem tři svoje děti. „První dvě již někdy vloni, přesně to zjistí až vyšetřování, a třetího donošeného novorozence v květnu letošního roku. Termín porodu známe právě díky svědectví lékaře,“ doplnil Tržil.

Foto: Miroslav Homola, Právo

S hrůzným případem seznámil novináře ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil.

Podle něj jde o velmi ojedinělý a závažný případ, který je o to děsivější, že žena zřejmě se smrtí plodu počítala, už když dítě nosila.

O činech prý nevěděl ani její manžel

„Případ je teprve na počátku, ovšem žena, která se k činům doznala, uvedla, že již v době těhotenství uvažovala nad tím, že se dítěte po porodu zbaví. Tedy dá se předpokládat, že své činy plánovala,“ dodal policejní ředitel.

Obviněná opakovaně tvrdila, že jednala bez vědomí kohokoliv z okolí a že o jejím jednání nikdo nevěděl, tedy ani její manžel. Jako důvod svého konání uvedla, že nechtěla, aby za současné špatné finanční situace rodiny přibyly do rodiny další děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám