Hlavní obsah

Přestal ženu bodat, až když zlomil nůž. Stojí před soudem v Olomouci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Před olomouckým krajským soudem stanul ve čtvrtek Maročan Ahmed Houban, obžalovaný z pokusu vraždy manželky. Podle obžaloby ji v Olomouci osmnáctkrát bodl nožem do krku, tváře, čela a hlavy. Kvůli razanci útoku nakonec zlomil nůž a ženě se podařil uprchnout.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál v přítomnosti jejich sedmiletého syna. Muži hrozí mnohaleté vězení.

Podle žalobkyně Alice Zatloukalové na svou manželku zaútočil loni v listopadu ve společném bytě v Olomouci. Útoku předcházela manželská hádka.

Neudálo se to ve zlém úmyslu. Vzniklo to celé omylem, nechtěl jsem jí ublížit.
Ahmed Houban

"Opakovaně ji bodl do tváře, čela a hlavy, čímž jí způsobil 18 bodných a řezných ran. Od dalšího útoku upustil nejen kvůli aktivní obraně poškozené, ale zejména kvůli tomu, že při útoku zlomil čepel nože," uvedla státní zástupkyně. Žena skončila s mnohačetnými zraněními v péči lékařů.

Houban, který od listopadu tráví čas ve vazbě, popřel, že měl v úmyslu vraždit. "Neudálo se to ve zlém úmyslu. Vzniklo to celé omylem, nechtěl jsem jí ublížit," vypověděl Houban. Popsal, že s ženou měli spory, které vyvrcholily v osudný den tím, že nemohl najít pas svého syna. Manželka jej prý schovala u svých známých. Ve chvíli, kdy se jejich dítě sprchovalo a on se prý snažil s ženou udobřit, jej manželka měla kousnout a dát mu facku, kterou jí muž vzápětí vrátil. "O dalším průběhu nechci vypovídat, protože u toho trpím," svěřil se soudu.

Policie v rodině zasahovala několikrát

Na policii podle soudce Vladimíra Hendrycha vypověděl, že se mu v té chvíli v obývacím pokoji zatmělo před očima. Když se vzpamatoval z nervového záchvatu, nevěděl, proč je jeho žena od krve, a šel se do kuchyně najíst. Pak sedl do auta a odjel, následující den se šel přihlásit na policii.

Jeho manželka uvedla, že problémy měli manželé od návratu do České republiky. Týkaly se především nedostatku peněz. Žena měla prý obavu z toho, že jí syna unese do Maroka. "Všude bylo hodně krve, nevěděla jsem, co se děje. Dítě křičelo... Nic jsem necítila, jen jsem viděla, že ze mě kape krev. Byl to strašný šok. Útok pro mě byl hodně velkým překvapením. Nic si z něj však nepamatuji," uvedla žena.

Manželé, kteří spolu žijí devět let, neměli s policií problém poprvé. V domácnosti u nich již policisté v minulosti dvakrát zasahovali. Bez zásahu policie se manželé neobešli ani v zahraničí. Houban přiznal, že ve Španělsku, kde také bydleli, u nich zasahovala policie třikrát nebo čtyřikrát. Ale tam jsou podle něj podobné policejní zásahy běžné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám