Hlavní obsah

V Přerově v noci zřejmě řádil žhář

Právo, mhr
Přerov

Plno práce měli v noci na čtvrtek hasiči v přerovské místní části Předmostí. Nejprve vyjížděli k požáru auta, následně k ohni, který zachvátil několik hořících kontejnerů na odpad a poškodil i blízkou prodejnu potravin. Vše zatím podle informací Práva nasvědčuje tomu, že ohně založil neznámý žhář.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár zachvátil v noci na čtvrtek v Přerově i osobní vozidlo

Článek

O prvním požáru byli hasiči informováni přes tísňovou linku krátce před středeční třiadvacátou hodinou. „U bývalé cihelny v Předmostí začalo hořet starší osobní vozidlo. Plameny jej poté zcela pohltily,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Intenzivní žár poškodil i sousední zaparkované auto.

Hasičům se podle Hošáka po chvíli podařilo požár lokalizovat, uhasit, a poté, co závěrečným průzkumem termokamerou vyloučili možná skrytá ohniska, se vrátili na základnu.

Požár poškodil i obchod

Dlouho tu však nepobyli. Již dvacet minut po čtvrteční jedné hodině ranní vyjížděli do Předmostí znovu. Tentokrát k požáru čtyř plastových kontejnerů nedaleko místní prodejny potravin. „Plameny byly natolik intenzivní, že přes ventilační chladící otvory zasáhly i skladovací prostory prodejny, kde došlo k silnému zakouření,“ uvedl mluvčí.

K menšímu požáru podle něj došlo i v prostorách elektroinstalace a kompresorovny. „Hasiči museli po celou dobu zásahu používat dýchací techniku. Postupně se jim podařilo zlikvidovat požár zcela zničených kontejnerů, zahoření v kompresorovně a odvětrat pomocí přetlakové ventilace zakouřené místnosti,“ konstatoval Hošák.

Příčiny vzniku obou požárů, stejně tak i výši škody, šetří policie a vyšetřovatel hasičů. „Jednou z možných variant vzniku požárů je úmyslné zapálení,“ připustil Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám