Hlavní obsah

Pětadvacetkrát nahlásila bombu v nákupním centru, nakonec ho zapálila

Roudnice n. Labem

Policisté na Litoměřicku dopadli 36letou ženu, která podle nich opakovaně hrozila výbuchem v nákupním centru v Roudnici nad Labem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První telefonát policisté zaznamenali na konci května a poslední výhružné oznámení přijali uprostřed uplynulého týdne. „Celkem v pětadvaceti případech tato žena šířila nepravdivou zprávu, která znepokojila roudnické zákazníky nákupního centra včetně personálu a bezdůvodně zaměstnávala integrovaný záchranný systém,“ informovala Právo litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Žena v jednom případě dokonce použila atrapu napodobující nástražný výbušný systém a v jednom z posledních případů založila v objektu nákupního centra požár. Ke zranění osob ani k nálezu nástražného výbušného systému či k iniciaci výbuchu nedošlo.

Miliónová škoda

„Motivem jejího počínání byla pravděpodobně snaha řešit své osobní a finanční problémy,“ uvedla Kofrová s tím, že škoda, kterou žena způsobila, je předběžně odhadována na více jak milión korun.

Kriminalisté v úterý dotyčnou obvinili z trestných činů šíření poplašné zprávy a poškození cizí věci, státní zástupce o den později akceptoval návrh na vzetí do vazby. V případě prokázání viny hrozí obviněné až pětileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám