Hlavní obsah

Janouškův advokát překvapil: Ženu mohl přejet ještě někdo jiný

Právo, Josef Koukal

Ženu, kterou loni 23. března srazil svým vozem pražský lobbista Roman Janoušek (45), mohlo po pádu do vozovky přejet ještě další auto, naznačuje u soudu Janouškův obhájce Vít Široký. Nikdo ze svědků však nic takového nepotvrdil.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Janoušek v úterý při soudním líčení

Článek

Městský soud v Praze, který ve středu druhým dnem projednává víc než rok starý incident, přehrál také videozáznam z bezpečnostní kamery budovy GE Money Bank stojící nedaleko křižovatky, kde se událost odehrála. Video sice nezabírá levý jízdní pruh, v němž mělo ke srážce se ženou dojít, je z něj však patrné, že tříproudou silnicí projížděla ještě další vozidla, kromě těch, která patřila předvolaným svědkům.

„Projíždějí tam tři auta, která se mohla podílet na nehodě. Policie žádné z nich neidentifikovala,“ prohlásil u soudu Široký.

Nikdo z doposud vyslechnutých svědků, kteří incident přímo sledovali, však nepotvrdil, že by ženu po pádu přejel ještě někdo jiný než Janoušek.

Přes rozdíly v jednotlivých výpovědích ohledně polohy ženy těsně před srážkou a způsobu jejího pádu se na tomto bodu zatím všichni shodují.

Byla v bezvědomí, už když padala

Podrobnou výpověď dnes soudu přednesla i žena, která poškozené na místě těsně po srážce poskytovala první pomoc.

„Viděla jsem, že dostala ránu do obličeje a při následném pádu si už nekryla hlavu, což by při vědomí instinktivně učinila,“ prohlásila Martina Pěkná, která pracuje jako zdravotnice. Podle ní tedy poškozená upadla do bezvědomí už bezprostředně po nárazu Janouškova auta.

Nehodu sledovala už od první srážky porsche s volvem poškozené a ani ona si nevšimla, že by ženu přejelo ještě další auto. Navíc k ženě okamžitě přispěchala a snažila se ji stabilizovat do příjezdu záchranky.

„Levou nohu měla vyvrácenou, neměla na ní botu. Byla v bezvědomí a měla otočené oční bělmo,“ popsala stav ženy ležící na silnici.

Pěkné podle jejích slov nic nebránilo ve výhledu a viděla, že poškozená stála před srážkou čelem k Janouškovu vozu. Po nárazu přepadla podle ní přes pravou přední část kapoty a hlavou narazila do zpětného zrcátka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám