Hlavní obsah

V Buchlovských kopcích shořel kamión plný ledniček

– Uherské Hradiště
Novinky, Jiří Růžička

Náklad lednic, sporáků a dalších kuchyňských spotřebičů shořel v úterý nad ránem i s kamiónem na silnici pod Buchlovskými horami na Uherskohradišťsku. Požár zachvátil nákladní vůz blízko čerpací stanice na silnici E50.

Foto: HZS Zlínského kraje

Kamión shořel i s nákladem

Článek

„Na tísňovou linku 112 byl rozsáhlý požár oznámen před půl čtvrtou ráno. Hořel kamión v blízkosti čerpací stanice na silnici E50 pod Buchlovskými horami. Oznamovatel uvedl, že kamión je naložen lednicemi a dalšími kuchyňskými spotřebičemi,“ informoval Vít Rušar z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

„Operační středisko hasičů vyslalo na místo profesionální jednotku hasičů ze stanice Morkovice-Slížany, kterou dále posílily jednotky dobrovolných hasičů z Morkovic-Slížan, Střílek a Koryčan. Celkem byly na místo vyslány čtyři cisternové vozy,“ uvedl Rušar.

Foto: HZS Zlínského kraje

Kamión shořel i s nákladem lednic

Při příjezdu na místo už však velitel zásahu mohl jen konstatovat, že požárem je již zasažena celá souprava včetně převáženého zboží. Zásah navíc vážně komplikovaly dráty elektrického vedení, které byly v bezprostřední blízkosti návěsu. Celková likvidace požáru trvala necelé dvě hodiny.

„Vyšetřovatel příčin požárů na místě torzo soupravy ohledal a stanovil příčinu požáru na technickou závadu. Škoda na tahači a návěsu činí asi 1,1 miliónu korun, škoda na převáženém zboží se vyčísluje. Při události nebyl nikdo zraněn,“ informoval mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám