Hlavní obsah

Při slaňování mostu se jí zamotaly vlasy do lana, vyprostit ji museli záchranáři

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kuriózní případ museli v neděli večer řešit hasiči v Horním Slavkově na Sokolovsku. Dívce, která chtěla bez zkušeností a odpovídající výbavy slanit železniční most, se do lana zamotaly vlasy. Z výšky 25 metrů ji museli vyprostit záchranáři.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Dívce pomohli až záchranáři.

Článek

„Ze starého železničního mostu v Horním Slavkově se rozhodli v neděli večer slanit dva lezci. Dívka přitom neměla s lezením žádné zkušenost, chybělo jim i základní vybavení. Ve výšce 25 metrů se dívce zamotaly vlasy do lana a slaňovacího prostředku, její partner jí sám nedokázal pomoc,“ řekl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

Přivolaní hasiči se rozhodli k dívce slanit, zajistit ji do záchranného prostředku a s pomocí kladkostroje ji povytáhnout a uvolnit ze sevření. Poté ji vytáhli na most.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Záchranná akce skončila úspěchem

„Protože si dívka stěžovala nejen na bolest krku, ale i necitlivost v končetinách po dlouhém zavěšení v lezeckém postroji, zavolali hasiči na místo záchrannou službu, která dívku zkontrolovala a následně převezla do nemocnice,“ dodal Kasal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám