Hlavní obsah

V Duchcově byli v noci napadeni dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Duchcově na Teplicku byli v noci po sobotní protestní akci napadeni dva lidé. Jeden muž skončil v nemocnici, druhý byl po ošetření oděrek propuštěn. Policisté zadrželi čtyři podezřelé. Čtveřice je obviněna z ublížení na zdraví s rasovým podtextem a z nebezpečného vyhrožování.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Demonstrace v Duchcově z konce května 2013.

Článek

Konflikt souvisí s napjatou situací, která v Duchcově panuje od května, kdy tu skupina Romů napadla manželský pár. V sobotu odpoledne se tu konalo setkání asi 50 lidí na podporu demonstrace v Českých Budějovicích.

Případ vyšetřuje kriminální policie. „Krátce po tomto incidentu jsme ve spolupráci s městskou policií zadrželi čtyři muže,“ řekla Hyšplerová. Dodala, že jeden z obviněných se navíc dopustil trestného činu násilí proti úřední osobě. „Po konzultaci s dozorujícím státním zástupcem bude podán návrh na vzetí obviněných do vazby,“ doplnila mluvčí.

Sobotní setkání v Duchcově nebylo oficiálně hlášené, lidé se svolali prostřednictvím facebookových stránek. Policie v této souvislosti nezaváděla žádná bezpečnostní opatření, byl pouze posílen výkon služby pořádkové policie.

V Duchcově je napjatá atmosféra od 18. května, kdy pětice Romů brutálně napadla mladý manželský pár vracející se z diskotéky. Ženu povalili na zem, kopali ji a bili pěstmi. Policie případ klasifikovala jako pokus o těžké ublížení na zdraví. Ústecký krajský soud poslal ve čtvrtek tři z útočníků do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám