Hlavní obsah

Ostravská policie objasnila případ brutální loupeže na vysokých podpatcích

Právo, hon
Ostrava

Případ brutální loupeže, které se dopustila dvacetiletá slečna na vysokých podpatcích, se podařilo během dvou týdnů objasnit ostravské policii. Dívka na konci června přepadla na ulici čtyřicetiletou prodavačku, proti které použila velmi hrubé násilí a způsobila jí několik krvavých poranění.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

O případu v neděli informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Událost se stala 28. června v pět hodin ráno. Prodavačka šla do práce a najednou uslyšela, jak za ní někdo běží.

„Oběť nejprve slyšela rychlé kroky, stejně jako zvuk podpatků. Z uvedeného usoudila, že za ní spěchá další žena, útok neočekávala, dokonce ustoupila částečně stranou, neboť se domnívala, že žena dle rychlého kroku spěchá na zastávku. Následoval nečekaný atak, oběť byla zezadu sražena na zem, někdo ji uchopil za vlasy a značnou silou opakovaně udeřil hlavou o asfalt. Údery byly opakovaně vedeny i tváří o obrubník chodníku,“ popsala mluvčí brutalitu útoku.

Dívka ženě následně pod pohrůžkou použití nože sebrala peněženku a utekla. Poté se pokusila vybrat pomocí ukradené platební karty peníze z bankomatu, to se jí ale nepodařilo.

„Otřesená žena měla po chvíli vejít do blízkého hotelu, odkud zaměstnanci přivolali policisty. Tvář s podlitinami, oděrkami i tržná rána na hlavě svědčily o intenzitě útoku, stejně jako krevní stopy na místě činu,“ dodala mluvčí.

Policisté díky dvoutýdenní mravenčí práci zadrželi dvacetiletou dívku, kterou již obvinili z loupeže. Vzhledem ke způsobu provedení zločinu jí hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám