Hlavní obsah

Opilý mladík napadl v Olomouci policisty, kterým skákal po autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilý mladík napadl v sobotu v noci v Olomouci policisty a jednoho z nich lehce zranil. Třiadvacetiletý muž rovněž skákal policistům po autě. Za násilí proti úřední osobě mu hrozí až čtyři roky vězení, uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Mladík podle jejích slov v ulicích tropil výtržnosti, proto byla na místo vyslána hlídka, která jej napomenula. Mladý muž však reagoval velmi agresivně.

„Nejprve úmyslně naskočil na kapotu stojícího služebního vozidla a následně se snažil policisty udeřit pěstmi. Většině jeho úderů se jim podařilo vyhnout a pomocí donucovacího prostředku hmaty a chvaty mladíka přece jen zpacifikovali. V průběhu incidentu došlo k lehkému zranění jednoho z policistů,“ uvedla mluvčí.

Škodu na služebním vozidle policisté předběžně vyčíslili na 10 000 korun. Mladíkovi naměřili 2,11 promile alkoholu v dechu, skončil na protialkoholní záchytce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám