Hlavní obsah

Mladík si vymyslel firmu na Kypru, od rodičů přítelkyně na ni vylákal 2,5 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Pod záminkou investice do své vymyšlené kyperské firmy vylákal 33letý muž z Olomouce 2,5 miliónu korun od rodičů své tehdejší přítelkyně. Přestože podepsal směnky, peníze nevrátil a policie ho nyní podezírá z podvodu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž měl peníze od rodičů partnerky podvodně získávat od roku 2011 do začátku roku 2013.

"Rodičům slíbil, že peníze vrátí z údajné dotace, kterou měla obdržet jeho firma sídlící na Kypru. Na půjčené peníze podepsal rodičům tři směnky. Dvě měly být splaceny v roce 2011 a třetí v roce 2012. K dnešnímu dni však peníze nevrátil a firmu sídlící na Kypru nevlastní," uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková. Muži hrozí až osm let vězení.

Nejde o jediný podvodný případ, kterým se olomoučtí policisté nyní zabývají. Podezírají také pětačtyřicetiletého muže, jemuž údajně svěřil loni v prosinci platební kartu včetně PIN kódu osmapadesátiletý muž z Olomouce. Kartu mu předal kvůli tomu, že ležel ve Fakultní nemocnici v Olomouci.

Jeho známý však podle policie zneužil jeho důvěry a z účtu majitele k dnešnímu dni neoprávněně vybral 75 885 korun. Muž je podezřelý z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám