Hlavní obsah

Důchodkyně ležela bez pomoci vedle mrtvé dcery

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Jen velmi málo dělilo od smrti vyčerpáním a dehydratací 85letou ženu, která zůstala se svou mrtvou 63letou dcerou několik dnů bez pomoci uvězněná doma v jednom pokoji. Mrtvou sestru a umírající matku našel v sobotu její syn a zavolal policii a lékaře.

Článek

Při ohledání místa lékař zjistil, že stará žena ještě dýchá, ale je na pokraji sil a s proleženinami po celém těle.

"Starší žena skončila ve velmi vážném stavu v nemocnici, kde se ji podařilo zachránit. Další ohledání mrtvé 63leté ženy neukázalo, že by došlo k násilí a že by za její smrt byl někdo zodpovědný. Posléze lékař zjistil, že příčinou smrti bylo podle všech ukazatelů srdeční selhání," uvedl Mojmír Popp z policie pro Brno - venkov.

Nikdo si ničeho nevšiml

Další vyšetřování pak ukázalo, že starší žena byla nemohoucí a byla na svou dceru zcela odkázaná. Smrt nastala přibližně mezi 16. a 17. dubnem. Nikdo ze sousedů si přitom ničeho nevšiml. Seniorka tak byla bez pomoci až do 24. dubna.

"Jak se všechno v bytě odehrálo, nám ukáže až výpověď starší ženy, která zatím není schopná mluvit. Nic však nenaznačuje, že by se stalo něco trestného. Spíše jde o tragédii, kterou nikdo nezavinil. Jediné štěstí bylo, že se na ně přišel podívat syn stařenky, který s nimi nemohl několik dnů navázat kontakt a měl u sebe náhradní klíč," doplnil Popp.

Reklama

Výběr článků

Načítám