Hlavní obsah

Policisté na šlapadle vytáhli z Vltavy sebevraha

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ukončit svůj život skokem do Vltavy z mostu Legií v Praze se rozhodl v úterý odpoledne 37letý muž, který ale nepočítal s tím, že kromě záchranářů dorazí pod most nedaleko Národního divadla také policisté na šlapadle, kteří ho z vody okamžitě vytáhnou. Sebevrah se záchraně bránil a tvrdil, že chce zemřít kvůli partnerským neshodám.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté vytáhli muže z VltavyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Operátoři tísňové linky přijali oznámení o muži, který stojí na mostě nedaleko Národního divadla a hodlá spáchat sebevraždu skokem do Vltavy. Na místo proto vyjely všechny složky záchranného systému, aby sebevrahovi v tomto jednání zabránily,“ sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Muž posilněný alkoholem záchranáře důrazně upozornil, že je připraven skočit, když se k němu někdo přiblíží. Na místo byl vyslán poříční oddíl policie, ale než dorazil, rozhodli se dva policisté, že využijí šlapadlo z nedaleké půjčovny.

Rozhodnutí přišlo v pravou chvíli, protože krátce poté, co policisté dorazili pod most, muž skočil. Muži zákona zamířili k nešťastníkovi, ten se ale záchraně bránil a křičel, že chce zemřít. Policisté ho přesto zachytili a snažili se dopravit na břeh.

„Situaci ale komplikoval silný proud řeky a mezitím, co jeden z mužů zákona poskytoval zachráněnému první pomoc, druhý se je snažil dostat zpět na břeh. Jelikož by to sám skrze silný proud zvládl jen těžko, požádal o pomoc turistu na jiném plavidle. Za jeho pomoci se dopravili zpět na Slovanský ostrov,“ přiblížil záchranu Daněk.

Na ostrově si muže převzali záchranáři. Jako důvod, proč se chtěl zabít, uvedl partnerské neshody. Zachraňující policisté budou kázeňsky odměněni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám