Hlavní obsah

Běžel, mával kamarádovi ve vlaku a spadl pod vagón

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Na srdečné rozloučení s kamarádem v odjíždějícím vlaku doplatil v pondělí odpoledne dvaatřicetiletý muž na nádraží ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Vagón zachytil jeho batoh s karimatkou a strhl muže pod vlak. Kola mu rozdrtila nohu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pondělí před třetí hodinou odpoledne vystoupili ve Valašském Meziříčí z rychlíku Praha– Zvolen tři kamarádi ve věku 27 až 32 let z Nymburku. Když se vlak rozjel směrem na Vsetín, rozběhl se dvaatřicetiletý muž za vlakem a běžel současně s ním a mával při tom kamarádovi, který pokračoval vlakem dál,“ naznačila průběh nešťastné události mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

„Běžící muž si počínal velmi neopatrně, běžel příliš blízko vlaku a na to doplatil. Na zádech měl totiž krosnu a na ní upevněnou karimatku, o kterou vlak zachytil a stáhl ho na koleje. Nešťastník tak spadl pod druhý vagón od konce vlaku a po projetí rychlíku zůstal ležet na kolejích,“ dodala mluvčí.

Přítomní svědci ihned kontaktovali záchrannou službu, která přijela na místo a rozhodla o leteckém transportu muže, který utrpěl devastující poranění nohy, do ostravské nemocnice.

Strojvedoucí, průvodčí ani vlakvedoucí v rychlíku pád muže pod vlak nezaznamenali. „Rychlík byl zastaven až v Horní Lidči, kde jsme provedli u strojvedoucího dechovou zkoušku, která byla negativní,“ uzavřela Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám