Hlavní obsah

V kontejneru mezi odpadky v Chebu našli novorozenou holčičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb
Aktualizováno

V kontejneru na odpadky v Chebu našli lidé v pondělí odpoledne novorozeně. Bylo živé a policisté jej odvezli do nemocnice. Holčička byla podchlazená.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Dítě bylo nalezeno v ulici Matěje Kopeckého.

Foto: Jan Kočvara, Mapy.cz

Ulice Matěje Kopeckého

Dítě bylo donošené. „Holčička byla s největší pravděpodobností narozena během dneška (v pondělí, pozn. red.). Nalezena byla v podchlazeném stavu třicet stupňů, lékaři ji v současné chvíli dohřívají a sledují veškeré tělesné funkce,“ řekl Právu mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký.

Přesto, že se zdá být holčička vitální, lékaři ohledně prognóz zůstávají opatrní. Podchlazení v tomto rozsahu je totiž velmi rizikové i pro dospělého.

Policie pátrá po svědcích, kteří v místě viděli cokoliv podezřelého. "Žádáme svědky, kteří v době zhruba od dnešního (pondělního, pozn. red.) dopoledne v ulici Matěje Kopeckého viděli zastavit auto nebo osobu, která by vhazovala něco podezřelého do kontejneru, aby se ohlásili na linku 158," uvedl krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

V Chebu se nachází babybox, který umožňuje matkám nechtěné děti po porodu odložit, které se tak rovnou dostanou do péče lékařů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám