Hlavní obsah

Trestanec měl znásilňovat dva spoluvězně a nutit je i k sexu mezi sebou

Právo, ape
Ústí nad Labem

Násilím měl nutit k sexu ve věznici ve Všehrdech na Chomutovsku dva mladé spoluvězně 59letý recidivista Vladimír Hruška. Jeho případem se od pondělí začal zabývat Krajský soud v Ústí nad Labem. Hruška u soudu řekl, že jde o komplot, a svou vinu popřel. Hrozí mu až 12 let dalšího vězení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Vladimír Hruška před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Podle obžaloby nutil Hruška dva mladé spoluvězně od září 2011 do 10. května 2012 k sexuálním praktikám, a to pod pohrůžkou napadení jídelním nožem, který jim přiložil ke krku.

V prosinci 2011 je navíc měl násilím přinutit k tomu, aby měli mezi sebou anální sexuální styk. Předtím údajně ještě každého z nich znásilnil. Poškození ze strachu nic nejprve neoznámili, až později jeden z nich podal trestní oznámení.

Hruška u soudu tvrdil, že jde o komplot. Oba spoluvězně k tomu měl navést jiný spoluvězeň, se kterým měl konflikt. „Všechno to na mě nahráli. K těm klukům ani necítím zášť, někdo je navedl,“ řekl Hruška před soudem.

Poškozený měnil výpovědi

Jeden z poškozených, který u soudu v pondělí svědčil, uváděl jiné skutečnosti než v přípravném řízení. Tehdy uvedl, že ho donutil i k análnímu styku, v pondělí ale uvedl, že tomu tak nebylo, že měli jen orální styk. „Vyhrožoval mi bitím a nožem,“ řekl svědek s tím, že orální sex s Hruškou měl mít dvakrát až třikrát týdně.

Poškozený mladík se také přesně nedokázal vyjádřit k tomu, zda má Hruška na pohlavním údu nějaké zvláštní znamení. Od druhého poškozeného prý věděl, že na něm má nějaké tetování, sám ho ale neviděl, měl prý vždy zavřené oči.

Další ze svědků, Hruškův spoluvězeň, si prý ničeho nevšiml, naopak jednou prý viděl oba poškozené při sexuálním styku.

Soud bude pokračovat i v dalších dnech, pak bude odročen. Soudu se totiž nepodařilo předvolat druhého z poškozených, který je také klíčovým svědkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám