Hlavní obsah

Materiál k vydání Kevina Dahlgrena z USA do Česka je již kompletní

Právo, mh
Brno
Aktualizováno

Jihomoravští kriminalisté již předali dozorujícímu krajskému státnímu zastupitelství spisový a důkazní materiál, který shromáždili k případu čtyřnásobné vraždy v Brně-Ivanovicích. Ta se stala 22. května a z úkladného činu, při kterém byla postupně vyvražděna celá čtyřčlenná rodina, je podezřelý dvacetiletý občan USA Kevin Dahlgren.

Foto: Novinky.cz s použitím Facebook a Právo

Kevin Dahlgren a místo činu v Ivanovicích

Článek

„Dokumenty přeložené do angličtiny připojuje ministerstvo spravedlnosti jako součást žádosti o vydání obviněného občana USA k trestnímu stíhání v České republice. Kriminalisté ve spolupráci s dozorující státní zástupkyní tedy s dostatečným časovým předstihem zkompletovali spisový materiál tak, aby ministerstvo spravedlnosti disponovalo kvalitními podklady k žádosti o vydání Američana obviněného z vraždy k trestnímu stíhání v České republice. Žádost o vydání je nyní v kompetenci ministerstva spravedlnosti,“ uvedla krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Žádost musí být do USA podána nejpozději do 23. července. Podle vyjádření šéfa brněnské kriminálky Antonína Hrdličky má policie dostatek důkazů, které jsou natolik průkazné, že by měl obviněný být ke stíhání vydán.

„Jako policajt s dlouholetou praxí jsem o tom přesvědčen,“ uvedl Hrdlička. Podle posledního soudního rozhodnutí z konce června v americkém městě Alexandria čeká na další postup Dahlgren i nadále ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám