Hlavní obsah

Malá dívka spadla na Chrudimsku do ohniště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kraskov

Jeden a půlletá dívka dnes ráno utrpěla v kempu Kraskov na Chrudimsku po pádu do ohniště popáleniny druhého stupně na pažích a bradě. Záchranáři dítě transportovali vrtulníkem na popáleninové centrum do pražských Vinohrad. Uvedla to mluvčí krajských záchranářů Helena Škuligová.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Matka podle policejní mluvčí Evy Maturové vyšla ještě se svým synem ze stanu. Asi 13 metrů od stanu bylo ohniště s nevyhaslým popelem. "Holčička nešťastnou náhodou do ohniště upadla. Matka ji měla stále na dohled," řekla Maturová.

Policie zahájila trestní stíhání s možností trestného čin ublížení na zdraví. Nicméně mluvčí dodala, že taková nešťastné události se stanou v mžiku a že matka dívku hlídala.

Dívka má popálené ruce do dvou třetin a na kůži se jí vytvořily puchýřky. Podle Škuligové by neměl být nutný chirurgický zásah, protože jde o povrchovou popáleninu. Nicméně u takto malého dítěte jde o vážné zranění a musí jej převzít specializované pracoviště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám