Hlavní obsah

Člun na řece Moravě uvízl na vlnolamu, zůstali v něm uvězněni tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U kunovského jezu na řece Moravě v pátek hasiči zachraňovali tříčlennou posádku motorového člunu, který uvízl na vlnolamu. Informoval o tom v sobotu krajský mluvčí Libor Netopil. Zásah trval pět hodin.

Foto: Právo

Hasičům se podařilo zachránit posádku a vyprostili i člun. Ilustrační foto

Článek

Plavidlo zůstalo zachyceno na vlnolamu těsně před jezem asi v polovině toku řeky. Při nárazu bylo proraženo dno člunu a hrozilo tak, že se potopí. Prioritou hasičů byla záchrana posádky.

Nebezpečné místo spolu s rychlostí toku řeky znemožnilo nasazení hasičských člunů, neboť hrozilo, že budou strženy pod jez. "K záchraně osob bylo tedy využito lezeckého materiálu a žebříku, který byl na člun spuštěn z konstrukce nad jezem," popsal Netopil.

Po záchraně posádky obrátili hasiči pozornost k havarovanému člunu. Aby se nepotopil, dali do trupu lodi bóje, které ji nadlehčily. Člun se nakonec podařilo dostat ke břehu díky tomu, že hrázný pomocí plavební komory snížil průtok vody a hasiči tak mohli člun vyprostit a odtáhnout.

Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám