Hlavní obsah

Odcestoval na několik dní, zloději mu vybílili byt a odjeli i s jeho Audi A3

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Doslova vybílený byt nalezl jeho majitel poté, co se vrátil po několika dnech domů na pražský Smíchov. Zloději vzali nejen drahou elektroniku, vybavení na potápění, karty s PIN kódem, ale odjeli také s vozem Audi A3 zaparkovaným v garážích. Škoda přesahuje milión korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Pachatelé se pokusili z karet vybrat hotovostVideo: Policie ČR

 
Článek

Zloději se do luxusně zařízeného bytu vloupali na přelomu března a dubna, policie o případu informovala ve čtvrtek a zároveň požádala o pomoc. Pachatelé se do bytu dostali přes terasu, kde vypáčili okno. Nikdo ze sousedů si ničeho nevšiml a ani kriminalisté zatím netuší, kdy přesně k vloupání došlo.

„Z bytu pak odcizili velmi drahou elektroniku (notebooky, plazmovou televizi, reproduktory, subwoofer, projektor), šperky, alkohol, kompletní potápěčské vybavení a další věci,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Jeden z možných pachatelů vloupání

Zlodějům to však nestačilo a začali se pídit po kreditních kartách. Ty skutečně našli. Navíc si dali tu práci a dohledali také PIN kódy ke kartám. Všechny věci vynosili ven vchodovými dveřmi, které si otevřeli klíči, jež našli v bytě.

Foto: Policie ČR

Jeden z možných pachatelů vloupání

„Bohužel jim však ani tyto věci v hodnotě blížící se miliónu nestačily a ještě odcizili vozidlo Audi A3 zaparkované v garážích. Klíče od něj měl majitel taktéž uschované doma,“ konstatovala Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Odcizené auto

Policie má k dispozici kamerové záznamy pravděpodobných pachatelů vloupání, a sice z bankomatů, ze kterých se pokoušeli vybrat hotovost z platebních karet.

V případě, že někdo pozná pachatele nebo může podat jakékoliv svědectví či ví o odcizených věcech, nechť informuje na linku 158. Pachatelům hrozí vzhledem ke způsobené škodě až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám