Hlavní obsah

Senior bezdomovcům zaplatil jídlo, ti ho zbili a okradli

Právo, Miroslav Homola
Brno

Naštípnutou kost, podlitiny, psychickou újmu. To vše má za sebou 76letý penzista s dobrým srdce. Zbili a okradli ho lidé, se kterými měl docela obyčejný lidský soucit a kterým chtěl aspoň trochu pomoci. Vyšetřování otřesného případu právě ukončil brněnský kriminalista Daniel Kříž.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Kriminalista Daniel Kříž vyšetřil případ smutného hyenismu.

Článek

Událost se stala v Úzké ulici, kde se brněnský penzista u jednoho ze stánků zastavil na pivo. „Po chvíli k němu přistoupila nepříliš vábně vyhlížející žena s tím, že je na mizině, sociálně na dně a že nemá prakticky co do úst. Muže žádala o peníze. Ten jí sice odmítl dát hotovost, ale nabídl se, že jí útratu za jídlo, které tam paní sní, zaplatí. Hladová žena pak snědla dvě objednané porce,“ popsal začátek události policista.

Na místě se však záhy objevil i partner dotyčné, který tvrdil, že je její manžel. Penzista dopil pivo, zaplatil a odcházel. Nebyl však sám. Za zády měl zmíněnou dvojici pobudů, kteří si při placení dobře všimli, že muž má u sebe více peněz.

Když se pán vydal k zastávce autobusu, dvojice ho napadla, povalila na zem a začala bít a kopat. Nakonec mu násilníci sebrali peněženku a utekli. Po několikadenním pátrání se policii podařilo povedenou dvojici dopadnout.

Devětačtyřicetiletý Slovák má za sebou bohatou kriminální minulost a už byl vyhoštěn, jeho o dvanáct let mladší spolupachatelka je ze Znojemska. Oběma hrozí za loupež až deset let vězení, pokud budou zdravotní následky jejich oběti trvalé, pak to bude trestní sazba ještě vyšší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám