Hlavní obsah

Muž táhl plačící dívku do auta. Byl to její otec, zjistili strážníci

– Chomutov

Strážníci museli zakročit poslední školní den u jedné základní školy v Chomutově, kde viděli, jak muž táhne školačku do auta a ta přitom pláče. Nakonec se ukázalo, že nešlo o únosce, ale o otce dívky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídka dohlížela na přechod u základní školy v Kadaňské ulici, když spatřila muže táhnoucího plačící nezletilou dívku do auta. „Vzápětí několik dětí ze školy volalo, ať vozidlo zastavíme, jelikož dívka s mužem odejít nechtěla,“ popsal velitel směny městské policie Jan Novotný.

Strážníci proto zastavili auto, ve kterém již muž odjížděl, a zkontrolovali jeho totožnost. Šlo o otce dívky, která ale byla značně rozrušená, plakala a z auta chtěla vystoupit. „Chtěla po nás, aby ji otec pustil z vozidla, jelikož má strach a nechce být s ním, ale se svou matkou,“ doplnil Novotný.

Otec dívku pustil a ona našla útočiště u ředitelky školy. Na místo dorazila také hlídka Policie ČR, která zjistila, že rodiče se rozvádějí a mají neshody.

Pro dívku si později přijela matka. Strážníci zároveň informovali sociální odbor magistrátu. „Nedošlo k žádnému porušení zákona,“ sdělila mluvčí policistů Marie Pivková.

Reklama

Výběr článků

Načítám