Hlavní obsah

Ubodání známého chtěl maskovat výbuchem, k explozi naštěstí nedošlo

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Další vraždu objasnili ústečtí kriminalisté. Dopadli muže, který podle nich ubodal 64letého rodinného známého. Muž byl obviněn z vraždy a také z obecného ohrožení ve stadiu pokusu. Obviněný již minulý týden putoval do vazby, kriminalistům se však nepřiznal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tělo mrtvého 64letého muže bylo nalezeno 1. března v jeho bytě v panelovém domě na sídlišti v ústecké čtvrti Dobětice. „Měl mnohačetná bodná poranění,“ řekl vedoucí týmu kriminalistů Jan Sajvera. Kriminalisté zajistili desítky stop a rozjeli pátrání.

Do jejich hledáčku se hned první den dostal nyní obviněný muž, kterého vyslýchali a poté propustili. V zájmu kriminalistů ale zůstal. „Vedlo k němu postupné vyhodnocování desítek stop,“ řekl Sajvera.

Senior byl zavražděn v afektu, měl více než desítku bodných ran. I když kriminalisté nechtěli zatím přesný motiv říci, byl jím zřejmě osobní spor, protože majetkový motiv policisté vyloučili.

Muž krátce po vraždě udělal vše pro to, aby svůj čin zamaskoval. Pustil v kuchyni naplno plynové hořáky a v blízkosti sporáku umístil pájku. Ta ale svou teplotou výbuch naštěstí iniciovat nemohla. Pokud by však k výbuchu došlo, odpovídal by explozi 12 kilogramů TNT a byl by srovnatelný například s výbuchem plynu v Rožnově pod Radhoštěm. [celá zpráva]

V minulosti byl muž trestán jen za majetkové trestné činy, nyní mu hrozí až 18 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám