Hlavní obsah

Terénní auto se zřítilo v Beskydech do potoka

• Aktualizováno
Právo, plk

S těžkým zraněním skončil v sobotu krátce před polednem 40letý muž po nehodě terénního automobilu v Beskydech. Jeho auto spadlo ze zhruba čtyřmetrové výšky do potoka.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Auto spadlo ze zhruba čtyřmetrové výšky do potoka.

Článek

K nehodě došlo na silnici vedoucí z lokality Jamník na Grúň. Proč řidič neudržel auto na cestě, není jasné. „Policisté to prošetřují,“ potvrdil frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. Dodal, že řidič zůstal po nehodě ve voze zaklíněn, ven z havarovaného auta ho dostali hasiči.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Pomoc zraněnému přivolal člen Horské služby, který jel náhodou kolem a nehodu viděl.

„Na vyproštění nemusely být naštěstí použity hydraulické vyprošťovací nástroje, hasiči zafixovali řidiči krční páteř a vynesli ho na silnici,“ informoval mluvčí hasičů Petr Holub. Auto vytáhli z potoka hasiči jen s pomocí specializovaného jeřábu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Nehoda se udála na silnici vedoucí z lokality Jamník na Grúň.

Pomoc zraněnému přivolal člen Horské služby, který jel náhodou kolem a nehodu viděl. Ten také poskytoval muži, který byl v bezvědomí, do příjezdu záchranářů první pomoc.

„S našimi posádkami již pacient komunikoval, zasahující lékaři však u něj zjistili příznaky svědčící pro poranění mozku, nevyloučili zranění v oblasti páteře a hrudníku,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že muž byl letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám