Hlavní obsah

Policisté z ÚOOZ obvinili muže kvůli únosu a usmrcení mladých manželů

Aktualizováno

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v dubnu obvinili třiatřicetiletého muže, který je podezřelý z únosu a usmrcení manželského páru. Muž loni v srpnu podle policistů tehdy dvaatřicetiletého podnikatele a jeho o tři roky mladší těhotnou ženu odvezl na neznámé místo, kde dvojici držel, a následně usmrtil. Jejich těla pak prý ukryl rovněž na neznámém místě. Policie se domnívá, že chtěl od podnikatele získat nejméně 20 milionů korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šéf ÚOOZ Robert Šlachta se k případu odmítl vyjádřit a odkázal na žalobce. Mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová řekla, že v kauze je celkem pět obviněných - jeden člověk je stíhán kvůli zbavení osobní svobody a podvodu, další čtyři pak pouze pro podvod. Dodala, že dva z obviněných vzal soud do vazby, nyní ale jsou již stíháni na svobodě, protože byli propuštěni. Více informací odmítla poskytnout. Podle informací ČTK je kvůli zbavení osobní svobody obviněn právník, kterému hrozí až 16 let vězení.

Muž chtěl podle policie získat peníze tak, že zfalšoval zápis z jednání představenstva společnosti, v níž byl zmizelý muž předsedou představenstva. Pohřešovaného podnikatele z funkce za základě jeho údajné žádosti odvolal a nechal se na jeho místo jmenovat. Poté za pomoci ostatních obviněných část společnosti za 20 milionů odprodal.

Manželský pár měl začátkem srpna loňského roku odletět na dovolenou do Španělska, vrátit se měl po několika dnech. Podle zdroje blízkého vyšetřování ale do letadla vůbec nenastoupil. Obviněný, který se se zmizelým mužem znal, protože spolu podnikali, se přitom snažil přesvědčit otce uneseného, že jeho syn utekl do zahraničí. To však policie považuje téměř za vyloučené.

Zda se již detektivům podařilo těla zmizelých nalézt, není jasné, nicméně v policejní databázi pohřešovaných osob figuruje pouze jméno uneseného muže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám