Hlavní obsah

Bezdomovci v Šumperku se otrávili alkoholem, dva zemřeli

Právo, ČTK, Petr Marek
Šumperk
Aktualizováno

Alkohol má pravděpodobně na svědomí smrt 33leté ženy a 43letého muže, kteří byli ve čtvrtek ráno nalezeni bez známek života ve Vikýřovické, respektive Žerotínově ulici v Šumperku. Další čtyři lidé byli s podezřením na otravu převezeni do šumperské nemocnice, z toho jedna osoba ve vážném stavu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Šetřením jsme zjistili, že všech šest osob včera (ve středu - pozn. red.) ve večerních hodinách společně popíjelo alkohol. V současné době probíhá vyšetřování, o jaký alkohol se jednalo a kde k němu přišli,” řekl Právu ve čtvrtek krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Podle něj byla v obou případech nařízena soudní pitva k vyvrácení nebo potvrzení otravy metylalkoholem a byly provedeny odběry k rozborům.

„Ve všech šesti případech se jednalo o osoby bez domova,“ doplnil Bednařík.

Pravděpodobně nejde o otravu metanolem

Podle mluvčí šumperské nemocnice Hany Szotkowské podle prvotních výsledků vyšetření nejde o otravu metanolem. "Metanol se nepotvrdil v krvi pacientů. Definitivní výsledky laboratorních vyšetření však budou nejdříve dnes odpoledne," řekla Szotkowská.

V nemocnici nyní podle ní zůstávají čtyři lidé. "Jeden z nich leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a jeho stav je velmi vážný. Zdravotní stav zbylých tří pacientů je stabilizovaný, nicméně zůstávají v péči lékařů šumperské nemocnice," uvedla Szotkowská.

Otravy metanolem se po Česku začaly šířit od začátku loňského září. Vyžádaly si přes čtyři desítky mrtvých, další desítky lidí měly po vypití otráveného alkoholu zdravotní problémy, někteří budou mít doživotní následky. Několik obětí pochází i z Olomouckého kraje. Policie kvůli kauze stíhá přibližně sedm desítek lidí. Už dříve několikrát vyzvala lidi, aby pili alkohol jen z ověřených zdrojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám