Hlavní obsah

Lupič chtěl recepčnímu vrátit ukradené peníze, zmlátil ho a vzal další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Drzost některých lupičů se zdá být neuvěřitelná. Pražští kriminalisté zadrželi pachatele, který měl kromě jiných přepadení na svědomí krádež na recepci penzionu, kde vzal 20 tisíc korun. Do stejného penzionu se ale večer vrátil s tím, že peníze vrací. Po napadení recepčního však vzal další peníze a utekl.

Lupič chtěl vrátit peníze, místo toho ukradl dalšíVideo: Policie ČR

 
Článek

Již desetkrát trestaný 39letý pachatel, který si ve vězení odseděl více než šestnáct let, kradl a loupil v Praze 3 v dubnu a květnu. Policisté zdokumentovali například případ z 21. dubna, kdy ve Štítného ulici odlákal recepčního a odcizil mu pokladnu s 20 tisíci korunami. To mu ale nestačilo, a proto se do stejného penzionu vypravil večer znovu pod záminkou vrácení ukradených peněz.

„Během toho ovšem uchopil pokladnu a snažil se ji odcizit. V tom mu chtěl recepční zabránit, a došlo tak k fyzickému napadání ze strany lupiče. Když pak útočník udeřil recepčního do obličeje, upadli společně na zem. Lupič nakonec odcizil z pokladny alespoň pár tisíc korun a z místa utekl,“ sdělila Novinkám mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Loupil v hotelu pro milence

V dalším případě pachatel navštívil hotel pro milence v Jičínské ulici za účelem změny rezervace pokoje. Zloděj využil toho, že recepční odešla od stolu a vzal mobilní telefony i pokladnu s několika tisíci. Ženu navíc zamkl v místnosti.

Detektivové se po zjištění totožnosti a pohybu podezřelého vypravili do penzionu v Motole, kde byl jako David Wolf ubytovaný pod falešnou identitou. Zadrželi ho v jednom z pokojů a odvezli na služebnu.

„Pro zkušeného recidivistu, který má uložený podmínečný trest odnětí svobody až do roku 2017 a za poslední tři roky byl za trestný čin loupeže odsouzen Okresním soudem v Příbrami a Obvodním soudem pro Prahu 1, nebyla z rozhodnutí státního zástupce požadována vazba. Muž je tak pro trestný čin loupeže stíhán na svobodě,“ shrnula Rösslerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám