Hlavní obsah

Zrychlené záběry? Ne, takhle bleskově zasahují rekordmani z řad hasičů

– Praha
Novinky, vrb

Na Václavském náměstí v Praze se ve středu utkalo čtyřicet nejlepších hasičů v jedné z nejnáročnějších disciplín požárního sportu – ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže. Ti nejlepší to zvládli do 15 sekund.

Zrychlené záběry? Ne, takhle rychle zasahují rekordmani z řad hasičůVideo: Novinky

 
Článek

Rychlost, síla a vytrvalost. To byly nejdůležitější schopnosti potřebné k vítězství v tomto náročném klání, ve kterém mezi sebou soupeřili nejzdatnější hasiči z České republiky.

Akce se konala při příležitosti oslav 160. výročí pražského Hasičského záchranného sboru.

Při pohledu na fyzický výkon zúčastněných se laikovi mohlo zdát, že se dívá na zrychlené záběry. Tito ostřílení borci totiž byli schopni zdolat velmi těžké překážky do 15 vteřin.

Každý soutěžící se žebříkem musel překonat 32 metrů dlouhou vzdálenost ke cvičné věži. Tam  po žebříku zaháknutém za parapetní desky oken postupně vystoupal do čtvrtého podlaží. To vše v co nejkratším možném čase.

S hákovým žebříkem o hmotnosti 8,5 kg dala tahle disciplína zabrat i trénovaným profesionálům. Nikdo navzdory nebezpečným podmínkám  při soutěži nebyl zraněn a klání našlo svého vítěze. Stal se jím Kamil Bezruč, který cíle dosáhl v čase 13, 91 vteřin.

Reklama

Výběr článků

Načítám