Hlavní obsah

Policisté vyřešili případ mrtvého muže a uškrceného psa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Jeseničtí policisté objasnili spletitý případ související s nálezem mrtvého muže v zahrádkářské kolonii v Jeseníku a jeho uškrceného psa. Při pitvě se přišlo na to, že muž nezemřel násilně. Před smrtí ho však podle policie napadl pětačtyřicetiletý muž z Chomutovska. Obviněný se navíc zodpovídá i z uškrcení psa.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Osmapadesátiletého muže našli policisté zakopaného v jámě na začátku května. Po pitvě se zjistilo, že nezemřel násilnou smrtí. V době nálezu však policisté zadrželi pětačtyřicetiletého muže a obvinili jej z ublížení na zdraví.

Při prověřování případu zjistili, že útočník toho má na svědomí více. Obvinění mu proto rozšířili o omezování osobní svobody, ublížení na zdraví a týrání zvířat.

"Obviněný měl v listopadu 2012 v zahrádkářské kolonii bezdůvodně fyzicky napadnout dvaatřicetiletého muže, svázat ho a pořezat ho v obličeji a na ruce. Aby nevyhledal lékařské ošetření, v jedné z chatek ho také zamkl," informovala jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Policisté zjistili, že zhruba ve stejném období oba muži v blízkosti chaty vykopali jámu, do které uložili tělo zemřelého osmapadesátiletého muže. Obviněný muž do ní navíc vhodil psa zemřelého, kterého uškrtil.

Muž je ve vazbě, hrozí mu mnohaleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám