Hlavní obsah

Rvačka před restaurací skončila pobodáním cizince, policii nikdo nezavolal

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Pražští detektivové vyšetřují od konce května rvačku pětice mužů na ulici v Praze-Kyjích, která vyvrcholila pobodáním 27letého cizince. O incidentu se dozvěděli až od záchranné služby, která napadeného převážela na operaci. Policisté v souvislosti s tím pátrají zejména po dvou mužích, z nichž jeden se měl bránit nožem.

Rvačka před restaurací skončila pobodáním cizinceVideo: Policie ČR

 
Článek

Rvačka se odehrála 30. května před restaurací Na Růžku. O případu ve středu informovala mluvčí policie Jana Rösslerová. „Policisty krátce před druhou hodinou v noci informovala záchranná služba o tom, že záchranáři momentálně ošetřují v bytě v Bryksově ulici muže, který má bodné poranění v oblasti břicha a budou ho okamžitě převážet do nemocnice na operační sál k chirurgickému zákroku,“ vylíčila počátek případu policejní mluvčí.

Kriminalisté, kteří se případu ujali, zajistili kamerové záznamy, na kterých je celý incident zaznamenán. Tři rumunsky hovořící muži odešli z restaurace a potkali dvojici taktéž opilých mužů, se kterými se pustili do výměny názorů. Slova ale záhy vystřídaly pěsti a kopance jednoho z cizinců. Jeden z dvojice mužů se ovšem začal bránit nožem a 27letému cizinci způsobil bodné poranění břicha.

Všichni účastníci rvačky se po činu rozutekli, zraněný mladík odešel do bytu, odkud si zavolal záchrannou službu.

„Kriminalisté v souvislosti s tímto případem pátrají po dvojici neznámých mužů, zejména však žádají napadeného účastníka potyčky, který se bránil nožem, aby kontaktoval tísňovou linku 158 a poskytl tak důležité svědectví,“ doplnila Rösslerová s tím, že policisté zatím nestanovili právní kvalifikaci činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám