Hlavní obsah

Sebevraha v Brně policisté odlákali na cigaretu, pak ho zasáhli taserem

– Brno
Právo, pko

Dramatickou situaci museli zvládnout v úterý večer brněnští policisté, které si na pomoc zavolala třiapadesátiletá žena. Do bytu za ní totiž přišel její opilý syn, který vyhrožoval sebevraždou skokem z balkónu. Policisté proti muži nakonec použili taser. Po zásahu se opilec zhroutil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Na místo incidentu po tísňovém volání vyrazili členové speciální pořádkové jednotky a do bytu se dostali právě ve chvíli, kdy se další mužova příbuzná z posledních sil snažila zabránit tomu, aby skutečně vkročil na balkón.

Policistům se naštěstí podařilo muže od balkonových dveří odlákat na cigaretu, muž ale poté prohlásil, že si ji půjde vykouřit na balkón. S tím ale strážci zákona nesouhlasili. Podařilo se jim vstoupit do dveří tak, aby nešťastník nemohl na balkón. Ten ale s výkřikem „Tak to uděláme jinak!“ sáhl do zásuvky, vytáhl nůž a přiložil si ho ke krku.

Jenže policisté měli v pohotovosti taser. Paralyzér zafungoval okamžitě, muž se po zásahu elektrickým proudem zhroutil a upustil nůž. „Pak už zákrok pokračoval jako obvykle, podnapilý třicetiletý muž nakonec skončil v péči psychiatrů,“ dodal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám