Hlavní obsah

Léky na výrobu drog ukrývali v tetrapakovém obalu na ledovou kávu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 1400 kusů tablet na výrobu drog zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné silniční kontroly nedaleko Zlatých Hor na Jesenicku. Převáželi je dva muži ve věku 22 a 24 let. Hrozí jim za to až deset let za mřížemi.

Foto: Celní úřad pro Olomoucký kraj

Zajištěné léky v příručním zavazadle

Článek

„Zastavili jsme vytipované osobní auto VW Golf černé barvy s českou poznávací značkou. Muži tvrdili, že nic nevezou, že se byli podívat v Polsku na vozidlo v autobazaru. Jeden jevil známky požití návykové látky, proto celníci přistoupili ke kontrole vozidla,“ řekla v úterý Právu mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj Marie Bortlová.

V batohu spolujezdce celníci podle ní našli pouzdro s injekčními stříkačkami a v šedé příruční tašce na zadním sedadle nevyloupaná plata s léky Sudafed. Další tablety ukrývali muži v tetrapakovém obalu od ledové kávy, a to v odkládacím prostoru dveří. Poté celníci přivolali ke kontrole služebního psa, speciálně vycvičeného na vyhledávání drog. Ten označil plechovku s energetickým nápojem v blízkosti řadicí páky.

Foto: Celní úřad pro Olomoucký kraj

„V té jsme našli další tablety. Celkem jsme tak zajistili 1396 kusů tablet Cirrus a 36 kusů léku Sudafed. Ty obsahují pseudoefedrin – látku, která je zneužívána drogově závislými k výrobě pervitinu,“ konstatovala mluvčí.

Jak dále uvedla, není to ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi omamné psychotropní látky. Za posledních pět měsíců zajistili bezmála 1600 kusů tablet Sudafedu, 140 gramů marihuany a tři gramy hašiše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám