Hlavní obsah

Při srážce s divokým prasetem zemřeli v autě dva muži

Právo, orh
Prachatice
Aktualizováno

Dva muži ve věku 54 a 48 let zemřeli v noci na úterý při havárii s divokým prasetem na vozovce I/20 na Prachaticku. Třetího muže z dodávky záchranáři převezli s těžkými zraněními do nemocnice.

Foto: Jihočeská policie

V této dodávce zemřeli v noci na úterý dva muži po srážce s divočákem a stromem.

Článek

„Oba muži utrpěli zranění neslučitelná se životem a zemřeli hned na místě havárie. Třetího muže jsme převezli se středně těžkými až těžkými zraněními hrudníku a paže do českobudějovické nemocnice,“ informovala Právo mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura uvedl, že muži v dodávce jeli po silnici I/20 ve směru z Vodňan na České Budějovice po čtvrt na čtyři v noci a u křižovatky na Netolice jim vběhlo do cesty divoké prase.

Foto: Jihočeská policie

Dodávka po srážce s divokým prasetem a stromem

„Nejdříve narazili do divočáka a následně do stromu,“ vysvětlil Bajcura. Uhynulé prase si převzali místní myslivci. Silnice byla uzavřená až do půl deváté dopoledne.

Foto: Mapy.cz

Podle myslivců jsou srážky s divokými prasaty řídkým jevem. „Divoké prase je daleko plašší než třeba srna. Následky těchto nehod jsou však obecně daleko horší, divočák má rychlejší dynamiku a také daleko robustnější stavbu těla,“ konstatoval myslivec Pavel Fráně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám