Hlavní obsah

Byli postrachem českých hoteliérů, soud je potrestal za podvod

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětapadesátiletá Marie Homolová a její o 19 let mladší syn Miroslav se stali postrachem českých hoteliérů. Utíkali bez placení, což se jim téměř tři čtvrtě roku dařilo. Policie dvojici z Prahy zadržela v dubnu. Za podvod je v pondělí potrestal domažlický okresní soud. Homola půjde do vězení na 19 měsíců, jeho matka dostala dvouletou podmínku.

Foto: Novinky/Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle státní zástupkyně se obžalovaní ubytovávali na různých místech po celé republice, ale účty za nocleh a stravu neplatili. Navíc z pokojů kradli osušky, budíky a  dokonce i set top boxy. Policisté zadokumentovali dvanáct útěků bez placení, a to od loňského září do letošního dubna. Celkem způsobila dvojice škodu přes 120 tisíc korun.

„Uznal jsem je vinnými z podvodu. Muž dostal přísnější trest z toho důvodu, že byl v podmínce,“ vysvětlil předseda senátu Jan Švígler.

Homolová se vzdala odvolání přímo v jednací síni, její syn se vyjádří až po písemném doručení rozsudku.

Oba se hájili tím, že se dostali do tíživé finanční situace. „Prodali jsme byt v Praze za milión korun a odjeli podnikat do Kambodži. Udělali jsme chybu a přišli tam o všechny peníze. Vrátili jsme se zpátky do Čech, ale tady nemáme žádné příbuzné ani známé a tak jsme nevěděli, kam máme jít,“ tvrdili před soudem.

Klec spadla 5. dubna, kdy se pokusili utéci z hotelu v Plzni-Křimicích. „Snažili se objekt opustit zadním vchodem, ale obezřetný recepční je zaregistroval a zavolal policisty. Ti dvojici zadrželi,“ uvedla Dagmar Brožová z domažlického policejního  ředitelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám