Hlavní obsah

Silný déšť zaměstnal na jihu Moravy hasiče, voda zaplavila obchod

– Brno

Přívalový déšť způsobil v noci na sobotu potíže na několika místech jižní Moravy. Voda zaplavila frekventovanou ulici v Brně, v centru Hustopečí na Břeclavsku se vytvořila asi stometrová laguna, která zatopila také jeden z obchodů. Informoval o tom mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ulice Koliště patří k důležitým silnicím v Brně. Pokud by se prostor pod viaduktem zaplavil přes den, vznikly by dopravní problémy. V noci byl ale provoz slabý. Postačilo příjezd pod viadukt zatarasit cisternou a tak jej uzavřít. Hasiči pak vyčistili kanalizaci a voda za 15 minut odtekla.

Vážnější byla situace v Hustopečích. Na Dukelském náměstí v centru se vytvořila po prudkém dešti stometrová laguna. Voda zaplavila i jeden z obchodů. Opět bylo nutné vyčistit vpusť kanalizace. Voda pak do 30 minut odtekla.

V nedalekém Kurdějově odstraňují následky bouřky dosud. Voda naplavila na jednu z tamních silnic v úseku 25 metrů bahno, a to až do výše 15 centimetrů. Hasiči po domluvě s radnicí komunikaci uzavřeli. Dnes se počítá s čištěním silnice.

Tento týden panovalo nejen na jihu Moravy, ale i v celé zemi tropické počasí. Padal jeden teplotní rekord za druhým. To pak vyvolalo silné bouřky. Na jihu Moravy by o víkendu mělo panovat slunečné počasí s občasnými mírnými přeháňkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám