Hlavní obsah

Policie dopadla útočníka, který brutálně zmlátil chlapce v pasáži

Praha

Pražští detektivové dopadli útočníka, který v pasáži Metro brutálně napadl 17letého chlapce. Zadržený osmnáctiletý mladík se k činu doznal, spolu s ním policisté obvinili také jeho kamaráda z neoznámení trestného činu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Díky záběrům z bezpečnostních kamer odvysílaných v médiích se kriminalistům podařilo pachatele útoku vypátrat,“ informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Zároveň dodal, že se pachatel po zhlédnutí důkazů k činu přiznal. Vyšetřovatel ho obvinil z trestného činu těžkého ublížení, protože napadenému způsobil zlomeniny v oblasti obličeje, a výtržnictví, jelikož se činu dopustil na veřejnosti. Za tyto trestné činy mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Útočník surově napadl chlapce v pasážiVideo: Policie ČR

Obvinění si vyslechl také o rok mladší kamarád pachatele, který se podle policie snažil útočníka varovat před trestním stíháním. Kriminalisté ho stíhají pro trestný čin nadržování a neoznámení trestného činu za což mu hrozí až čtyřletý trest.

Incident se u Národní třídy v Praze odehrál 22. března, kdy bez jakéhokoliv důvodu v pasáži útočník napadl 17letého chlapce. Pachatel poškozeného nejdřív natlačil na výlohu, u které mladíka škrtil. Pak ho nečekaně, ale velice razantně nakopl do genitálií, díky čemuž se napadený předklonil. Útočník pak pokračoval v útoku pěstí a kopanci přímo do obličeje s takovou razancí, že napadený hlavou rozbil výlohu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám