Hlavní obsah

Střelec si spletl oběť, za vraždu dostal 16 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský městský soud v pátek potrestal Petra Štalzera 16 lety vězení za loňskou vraždu pražského advokáta a nedovolené ozbrojování. Rozsudek není pravomocný. Podle obžaloby chtěl Štalzer zastřelit jiného muže, ale spletl si ho s právníkem, který byl zamýšlené oběti velice podobný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý advokát a otec dvou dětí zemřel loni v květnu poté, kdy ho v jeho garáži ve Výhledové ulici v Praze 5 zasáhly z bezprostřední blízkosti nejméně čtyři výstřely. Podle obžaloby střílel Štalzer, který chtěl usmrtit svého bývalého klienta.

Obžalovaný to však popírá s tím, že se ho zřejmě snaží zdiskreditovat právě tento klient, obchodník s uměleckými předměty, který prý Štalzerovi dlouhodobě vyhrožoval. Štalzer přiznal, že ve Výhledové ulici nainstaloval fotopast. Důvodem prý ale nebylo sledování advokáta, ale zakázka, kterou dostal jako majitel bezpečnostní agentury a která měla spočívat v převozu zboží z Výhledové do Strakonic.

Vedle vraždy viní obžaloba Štalzera i z nedovoleného ozbrojování - ve svém rodinném domku v Brandýse nad Labem měl bez povolení samopal, brokovnici či kulovnici. Štalzer přiznal držení tří zbraní, měl je prý proto, aby chránil sebe a svou rodinu, protože se bál výhrůžek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám