Hlavní obsah

Obviněný elitní kriminalista ze Zlína u policie skončil

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Policistu z elitního týmu zlínského krajského policejního ředitelství, kterého obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ze zneužití pravomoci a z podvodu, ředitel zlínské krajské policie propustil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pan krajský ředitel dnes vrchního komisaře vyslechl a po důkladném zvážení všech okolností rozhodl o propuštění policisty ze služebního poměru k dnešnímu dni,“ informovala v pátek mluvčí Krajského ředitelství policie ČR Jana Macalíková.

Inspekce policistu zadržela v úterý, později jej obvinila a propustila. Vyšetřovaný skutek se měl stát již dříve a mimo Zlínský kraj. ČTK uvedla, že se jedná o vrchního komisaře oddělení obecné kriminality Ervína Dankovského.

Mluvčí GIBS Radka Sandorová odmítla jeho jméno potvrdit a nechtěla ani říct, kvůli čemu byl obviněn.

Komisař patřil podle Macalíkové mezi nejlepší policisty zlínského krajského ředitelství. Jeho tým vykazoval téměř stoprocentní objasněnost nejzávažnějších trestných činů, jako jsou vraždy, podílel se na objasnění kauzy nebezpečného slovenského mafiána, jehož skupina na Zlínsku ohrožovala na životě několik lidí.

Jeho tým obvinil několik lidí z kuplířství, vyšetřil také brutální vraždu mladé studentky v Holešově. Kriminalista patřil do týmu, který za kvalitní výsledky práce vloni ocenil ministr vnitra.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám