Hlavní obsah

Modlím se za jeho život, říká potápěč o chlapci, kterého vytáhl ze dna lomu

Novinky, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Když v úterý zmizel pod hladinou přírodního koupaliště v bývalém lomu u Starého Klíčova na Domažlicku 13letý chlapec, zavládla na břehu mezi jeho kamarády panika. Naštěstí byl na blízku správce tamní potápěčské základny Zdeněk Zrůst a okamžitě se vrhl do vody.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Když zjistil, že na jedno nadechnutí tělo z vody nedostane, oblékl se do výstroje a dítě nakonec vytáhl. Vrtulník ho v kritickém stavu převezl do nemocnice.

„Nechci se k tomu v tuto chvíli vyjadřovat. Až budu mít jistotu, že je chlapec v pořádku, milerád si o tom popovídám. Teď se modlím za jeho život,“ uvedl Zrůst.

Chlapec patřil do skupiny dětí z Prahy, které byly na Domažlicku na školním výletě. Dohlížely na ně dvě učitelky. Podle svědků školák skočil do vody a už se nevynořil. Pod vodou mohl být 10 až 15 minut.

Hoch je v umělém spánku

"Chlapce jsme na místě resuscitovali přibližně dvacet minut, poté jej napojili na plicní ventilátor a převezli do nemocnice ve velmi vážném stavu,“ řekla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková. Lékaři hocha zatím udržují v umělém spánku, další prognózu vývoje zdravotního stavu si netroufnou předpovědět.

Okolnosti tragédie už začala vyšetřovat policie. “Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu proti životu a zdraví. Nikoho jsme zatím neobvinili,“ sdělila Dagmar Brožová z domažlického ředitelství policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám