Hlavní obsah

Omluvte se, nebo skočím ze střechy a zapálím dům, hrozil muž strážníkům

Právo, koc
Chomutov

Jediný opilec zalarmoval v Chomutově v noci na čtvrtek všechny složky integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje. Hlídky městské a státní policie a posádky rychlé záchranné služby a hasičů se kvůli opilému muži sjely k domu, kde bydlí. Po návratu z restaurace se totiž muž zabarikádoval na půdě, následně vylezl na střechu a vyhrožoval, že skočí dolů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Uzavřel se na půdě domu. Odmítl místo opustit s tím, že žádá omluvu městské policie za předchozí zákrok v restauraci U Kuby, a že pokud se tak nestane, zapálí dům a skočí ze střechy,“ vylíčil noční drama ředitel chomutovské městské policie Vít Šulc.

S opilým mužem strážníci a policisté komunikovali skrz uzavřený poklop do půdního prostoru. Snažili se situaci zklidnit a slovně přimět rozčíleného muže k opuštění půdy. Agresor však poklop na půdu zabarikádoval a nadále vyhrožoval skokem ze střechy.

Vzhledem k závažnosti situace dorazily k domu i posádky rychlé záchranné služby a hasičů. Strážníkům se mezitím podařilo přimět muže k opuštění střechy. Při návratu na půdu se ale muž zranil na čele.

„Hlídce operující uvnitř domu se podařilo nadzvednout poklop a jeden ze strážníků tak vnikl na půdu. Opilý a zraněný agresor jej však okamžitě napadl a snažil se znovu přirazit poklop. Vzhledem k ohrožení života a zdraví policejních hlídek použili strážníci hmaty a chvaty, aby násilníka zpacifikovali, což se nakonec podařilo,“ popsal Šulc závěr dramatického zásahu. Opilého muže si převzali záchranáři a po ošetření jej převezli na psychiatrické oddělení mostecké nemocnice.

Při incidentu v restauraci si muž rozbil brýle

Události předcházel incident v pivnici U Kuby v Jiráskově ulici. Městskou policii přivolal personál podniku na hosta, který dělal problémy a nechtěl zaplatit útratu. Muž sice při příjezdu hlídky už měl připravené peníze, byl ale silně opilý a strážníkům nevybíravě nadával.

Po výzvě, aby lokál opustil, muž skutečně projevil snahu odejít směrem domů. Jeho stav mu v tom ovšem bránil, několikrát upadl. Strážníci mu proto pomáhali vstát a posbírali mu i osobní věci. Po posledním pádu z velké výšky si muž rozbil brýle.

„Hlídka chtěla přivolat záchranáře, což viditelně nezraněný muž odmítl, nadále sprostě nadával a vyhrožoval, že na nás podá trestní oznámení,“ připomněl Šulc začátek případu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám