Hlavní obsah

Lupiči přepadli stařenku na zastávce, tu ani nenapadlo volat policii

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Brutální útok prožila sedmaosmdesátiletá důchodkyně na zastávce městské hromadné dopravy v Ostravě. Na ženu, která na zastávku dojela omylem a čekala na další spoj, se vrhli dva muži a oloupili ji o šperky. Policie po pachatelích, kteří ženě způsobili těžké zranění, dosud pátrá.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Loupež se odehrála už 21. května, policie o ní ale informovala až nyní. O zločinu se totiž kriminalisté dozvěděli s delším časovým odstupem. Na policii se neobrátila přepadená žena, ale až mnohem později ošetřující lékaři.

Lupiči byli dva. Jeden z nich se na ženu vrhl a pokusil se zmocnit její kabelky. Pak ji uhodil do tváře a strhl jí řetízek. Vzápětí se přidal druhý pachatel, který ženě strhl prstýnek a kopl ji.

„Tašku nakonec žena ubránila, nicméně v důsledku ataku utrpěla zranění, jejichž léčení si pravděpodobně vyžádá možná i týdny. Především seniorům lze znovu zopakovat, že v obdobných situacích je vhodné vydat majetek a zamezit tak vážným následkům na zdraví, v krajním případě na životě. Bohužel nejde o první podobný případ,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám