Hlavní obsah

Nemocnice nezjistila, proč se pacient vznítil. Muž již podstoupil novou operaci

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Nemocnice v České Lípě nezjistila příčinu vznícení pacienta na operačním stole těsně před zahájením operace kýly. Oheň nezpůsobil žádný ze zdravotníků. Pětašedesátiletý pacient byl již opětovně operován a zákrok se tentokrát obešel bez problémů.

Foto: Václav Pergl, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ke vznícení pacienta před plánovanou operací došlo 24. května, muž utrpěl popáleniny ruky a břicha. Podle mluvčího nemocnice Petra Pokorného byla událost analyzována, ale přesné příčiny se nepodařilo zjistit. Vznícení podle něj nezpůsobil zdravotník.

„Byly posuzovány i nežádoucí vlivy, které mají zdravotnické prostředky, dezinfekce a přístroje, na sebe navzájem. Důkladným šetřením, a to ve spolupráci nejen s dodavateli přístrojů a dezinfekce, nebylo prokázáno pochybení při operačním výkonu,“ řekla manažerka nemocnice Alena Brodská.

„Případ popálení pacienta Policie České republiky v České Lípě nevyšetřuje. V této souvislosti jsme dosud žádné trestní oznámení nepřijali,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Ivana Baláková.

Nemocnice dala pacientovi po neúspěšné operaci volbu dalšího postupu. Ten se obrátil se svým zdravotním problémem opět na tuto nemocnici. Operaci podstoupil 14. června již bez komplikací. Podle mluvčího nemocnice nezůstanou pacientovi po vznícení žádné trvalé následky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám