Hlavní obsah

Dívky na útěku z výchovného ústavu přepadly cestující v tramvaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kriminalisté obvinili z loupeže ve spolupachatelství čtyři dívky ve věku 15 až 17 let, které spolu s dalšími třemi utekly minulé úterý z ostravského výchovného ústavu. Dvěma vychovatelkám údajně pod pohrůžkou zabitím vzaly klíče ke vchodovým dveřím ústavu a krátce poté u tramvajové zastávky prý vyhrožovaly nožem devatenáctileté dívce a oloupily ji o telefon a kabelku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívky podle policie utekly z ústavu krátce po 21.30. Dvě vychovatelky jim v tom chtěly zabránit, dívky se s nimi ale začaly přetahovat o klíče a podle policie jim při tom vyhrožovaly zabitím. Dívky se nakonec klíčů zmocnily, obě vychovatelky byly při incidentu zraněny, uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Při následné jízdě tramvají si podezřelé podle ní vybraly devatenáctiletou dívku, na kterou po vystoupení zaútočily a obraly ji o telefon a kabelku. „Jedna z podezřelých měla vyzvat další přítomnou, aby manipulovala s nožem," doplnila Holčáková.

Z loupeže v ústavu i u tramvajové zastávky jsou podle mluvčí podezřelé dvě dívky ve věku 16 a 17 let. Z loupeže v ústavu podezírají policisté i další, sedmnáctiletou dívku a čtvrtá obviněná, patnáctiletá dívka, se podle policie podílela jen na loupeži u stanice tramvaje.

Dospělým za uvedený trestný čin hrozí od dvou do deseti let vězení, u mladistvých se snižuje na polovinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám