Hlavní obsah

V pražském Hloubětíně hořela trafostanice, bez elektřiny bylo tisíc lidí

Praha
Aktualizováno

Hasiči a policisté vyjeli ve středu dopoledne k požáru trafostanice v pražském Hloubětíně. V některých částech Prahy 9 nefungovala elektřina. Za požár zřejmě mohla vadná koncovka kabelu.

Foto: Jindřich Ginter, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V ulici Kukelská hořela trafostanice. Policisté pomáhali hasičům zajistit prostor,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Podle Pražské energetiky nefungovala elektřina v Hloubětíně, části Satalic, Černém Mostě a Lehovci.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

„Na trafostanici došlo k drobnému zahoření koncovky kabelu, která ze zatím neznámých příčin zkolabovala. Hasiči téměř nemuseli zasahovat. Bylo to nutné akorát odvětrat,“ řekl Novinkám mluvčí Pražské energetiky Petr Holubec.

Teplé počasí nemá na poruchu vliv

Podle něj byla bez proudu asi hodinu tisícovka lidí. Dodávku proudu se povedlo obnovit jiným způsoben a poškozená trafostanice je nyní mimo provoz. „Teplé počasí s poruchou nesouvisí, tato porucha se objevuje v zimě i v létě. Je to běžná technická závada,“ dodal mluvčí energetiky.

V pražských Kunraticích v úterý večer zasahovali hasiči u výbuchu a následného požáru trafostanice. [celá zpráva]

Požár trafostanice v pražských KunraticíchVideo: Jiří Forman, Novinky

Podle energetiků šlo o malý blackout, při kterém o elektřinu mohla přijít až polovina města. Krátce po půlnoci se dodávky podařilo obnovit. Hasiči ještě ve středu ráno ochlazovali 60 tun oleje. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že za požárem byla technická závada.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám